Tidigare Uppdrag

2023

November: En digital utbildning för personliga assistenter hos Poolarna Assistans i Örebro om bemötande och kommunikation med personer med NPF.

November: Örebro familjehem bjöd personer som jobbar som till exempel kontaktperson, familjehem och liknande, på den personliga beskrivningen med familjens resa från kaos till fungerande vardag.

Oktober: Personal på Bromma folkhögskola hade en halvdags utbildning under höstlovet. Om NPF i skolan.

Augusti: Besökte Malungs folkhögskola – först en halvdags föreläsning sedan fördjupning/dialog på eftermiddagen, kring undervisning på folkhögskola

Augusti: Lärare på Borns Friskola i Nora hade uppstart på terminen med en halvdag om NPF i skolan

Februari: En digital föreläsning för Autism Blekinge. Det blev den personliga berättelsen om familjens resa från kaos till fungerande vardag.

Februari: Personalen på Loviselunds Städ i Lindesberg hade personalmöte där temat var olikheter och kommunikation.
Föreläsningens mål var att ge fakta men också anledning till reflektion om HUR de själva kommunicerar med kollegor, kunder och privat.

Februari: YH-utbildningen i Örebro var så nöjda med föreläsningen i januari, så jag fick komma tillbaka och föreläsa för en ny grupp undersköterskor.

Januari: Medlemmarna i fackförbundet Vision i Örebro fick ta del av familjens resa från kaos till fungerande vardag.

Januari: En YH-utbildning i Örebro, bjöd in mig till deras elever som läser till specialistundersköterska med inriktning psykiatri.

Januari: På Hälsomässan i Lindesberg, bidrog jag med två ”miniföreläsningar”, med den retoriska titeln ”HUR kommunicerar DU med arga barn?”

2022

November: Orsa kommun gav möjlighet för anställda att ta del av föreläsningen ”NPF – intryck & stress”.

Oktober: En halvdag för Mora Folkhögskolas deltagare och personal. Fokus var intryckkänslighet och strategier för att bemöta personer med NPF.

September: Attention Lindesberg (med grannkommuner) hade en temakväll om NPF och skolan.

2021

December: (H)järnkoll Örebro län anordnade en halvdag med olika ambassadörer.

Oktober: Sveriges Dövas Riksförbund, hade utbildningsdag i Örebro. De bjöd in för att hålla en utbildning med fokus bemötande och tydliggörande pedagogik.
För mig var det en ny och spännande upplevelse att föreläsa med dövtolk.

September: En föreläsning för Löa Friskola. Det som var väldigt glädjande var att de hade bjudit in ALL personal, inte bara lärare. Även till exempel vaktmästare, busschaufförer, städare och kökspersonal hade behållning av föreläsningen.

2020

Mars: Planerad föreläsning av anhörigstöd i Gnesta. Titeln var ”Till helvetet och tillbaka”. Tyvärr kom Covid-19 och medförde att samtliga föreläsningar fick pausas tills vidare.

Mars: Församlingen i Nora bjöd in mig och Erik Widlund från (H)järnkoll att prata för all personal. Det blev två uppskattade föreläsningar utifrån våra upplevelser av psykisk ohälsa.

Januari: Lindeskolans personal hade en halvdags utbildning, som uppstart inför gymnasiets vårtermin.

2019

April: Det samhällsvetenskapliga programmet på Jensens gymnasium i Örebro hade en temadag för de elever som valt inriktningen beteendevetenskap. Dagen inleddes med en inspirerande föreläsning på temat ”Att försöka förstå det som inte syns”.

Mars: Vid årsmötet hos Autism- och Aspergerföreningen i Örebro genomfördes föreläsningen ”Tips och trix i NPF-familjen”.

Februari: I Folkets hus i Smedjebacken presenterades ”Att vara anhörig i NPF-familjen” som en del av föreläsningsserien ”Från turbulens till balans” som anordnades av anhörigstöd.


2018

Oktober: Föreläsningen ”Att försöka förstå det som inte syns” genomfördes för ledarna i hockeyföreningen Lindlövens IF i Lindesberg.

Oktober: SISU-föreläsning i Örebro. Gjorde ett samarbete med SISU Örebro på temat ”Idrott för alla”

April: En föreläsning i Malung genomfördes för anhörigstöd och Studieförbundet Vuxenskolan

Mars: Föreläsningen ”Att försöka förstå det som inte syns” genomfördes för Arboga Skyttegille

Mars: Lindesbergs bibliotek hade temavecka om tillgänglighet. En föreläsning genomfördes då om ”Tillgänglighet – ur ett NPF*-perspektiv”.(*NPF=Neuropsykiatriska funktionsnedsättningar)


2017

Oktober: Tillsammans med SISU och Autism- och Aspergerföreningen i Örebro län genomfördes föreläsningen ”En idrottsledare för alla”.

September: En grupp ingenjörer i Örebro fick föreläsningen ”Att försöka förstå det som inte syns”.

Augusti: Tillsammans med föreningen Attention i Lindesberg genomfördes föreläsningen ”Att försöka förstå det som inte syns”.

Juni: Hos föreningen ”West Coast Miners” redovisades resultatet av fördjupningsarbetet om Linde Sports Camp för en grupp föräldrar till barn med NPF, under ett sommarläger i Tanumstrand.

Maj: Avslutning på utbildningen i Mora innehöll en presentation av fördjupningsarbetet ”Att göra idrotten mera tillgänglig för barn med psykiska funktionsnedsättningar”. En föreläsning om slutsatserna som gjordes på Linde Sports Camp 2016.

April: Styrelsen för Aspa-Gusselby skytteförening fick information och tips om hur de bättre möter ungdomar och även tar vara på de talanger som ibland har ett avvikande socialt beteende.

Mars: SISU-föreläsning i Örebro. Gjorde ett samarbete med SISU Örebro på temat ”Idrott för alla”.


2016

November: Tema-eftermiddag för studerande och personal på Fellingsbro Folkhögskola med gruppdiskussioner utifrån temat ”Att försöka förstå det som inte syns på utsidan”.

September: SISU-dag i Karlskoga för Värmland. Gjorde ett samarbete med SISU Örebro på temat ”Idrott för alla”.

Augusti: Linde Sports Camp – En minikurs om NPF för feriearbetande ungdomar i Lindesbergs kommun.

Maj: Det första uppdraget. En föreläsning i Lindesberg. Jag blev inbjuden av SISU Örebro för att göra ett samarbete på temat ”Idrott för alla” för deltagare från olika idrottsföreningar i Lindesbergs kommun.